Održan stručni susret geodetskih uprava u Metkoviću

U organizaciji Državne geodetske uprave 26. i 27. listopada 2017. godine, u Metkoviću je održan 5. stručni susret geodetskih uprava Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine.

U organizaciji Državne geodetske uprave 26. i 27. listopada 2017. godine, u Metkoviću je održan 5. stručni susret geodetskih uprava Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Stručni skup je otvorio ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek izrazivši zadovoljstvo ponovnim okupljanjem geodetskih uprava.

U stručnom dijelu susreta predstavljeni su organizacijsko ustrojstvo i zakonodavni okvir te aktualni projekti Državne geodetske uprave.

Ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove g. Željko Obradović je predstavio aktivnosti Federalne geodetske uprave, a g. Nedžad Pašalić je predstavio katastarski informacijski sustav u Federaciji BiH. Ravnatelj Republičke geodetske uprave Republike Srpske g. Miloš Komljenović predstavio je zakonodavni okvir kao i ustrojstvo. Darko Mišković je upoznao prisutne s projektima koji se implementiraju u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske, s posebnim osvrtom na „Projekt registracije nekretnina“.

Uz ravnatelja g. Šanteka, kao domaćini stručnom skupu prisustvovali su i pročelnica PUK-a Dubrovnik gđa. Katja Bego, g. Ante Vladimir iz OKN Metković, te predstavnici Središnjeg ureda Državne geodetske uprave g. Marinko Bosiljevac, gđa. Diana Dudok, gđa. Ksenija Kečević, gđa. Irena Magdić, gđa. Ivana Medarić i g. Nikola Vučić.

Domaćin 6-tog stručnog susreta geodetskih uprava biti će Bosna i Hercegovina 2018. godine.



Pisane vijesti