Završen niz NIPP radionica pod zajedničkim nazivom „Uključenje jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u NIPP“

Slika /slike/ESF_vijesti/NIPP/Zadnja radionica/DSC_0467_1.jpg

Dana 12. svibnja 2021. godine održana je 31. NIPP radionica, kao posljednja iz ciklusa radionica pod zajedničkim nazivom „Uključenje jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u NIPP“.

Državna geodetska uprava (DGU) pokrenula je ove cikluse radionica održane u razdoblju od veljače do svibnja 2021. u svrhu edukacije predstavnika jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, kako bi oni po njihovom završetku mogli samostalno ispunjavati obveze i aktivnosti koje proizlaze iz Zakona o NIPP-u (NN 56/13, 52/18, 50/20). Ukupno je održano 11 radionica na kojima su sudjelovali predstavnici iz 247 različitih jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.
 
31. NIPP radionicu je otvorio g. Antonio Šustić, dipl. ing. geod., zamjenik glavnog ravnatelja DGU, a prisutnima se potom obratila i mr. sc. Ljerka Marić, načelnica Sektora za infrastrukturu prostornih podataka. Kao i na prethodnim, tako je i ovom radionicom kroz niz predavanja koja su održali mr. sc. Tomislav Ciceli i mr. sc. Tanja Rodin, predstavljen razvoj i uspostava NIPP-a, kao i njegovi glavni elementi (Registri NIPP-a, mrežne usluge, Geoportal NIPP-a, preglednik GeoHrvatska). Uz održana predavanja, proveden je i kratki, anonimni upitnik, kao i završna diskusija, koji su doprinijeli razumijevanju NIPP-a i razjašnjavanju nedoumica te ukazali na potrebu za nastavkom održavanja ovakvih ili sličnih tematskih radionica.
 
Održavanje 31. NIPP radionice je organizirano u okviru provedbe projekta Državne geodetske uprave „Jačanje kapaciteta za uspostavu NIPP-a“, koji je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda.
 
Više o svim radionicama iz ovih ciklusa možete pronaći na poveznici.
 
Državna geodetska uprava zahvaljuje svima na velikom odazivu i raduje se daljnjoj suradnji!



Pisane vijesti