Završen treći ciklus NIPP radionica u okviru projekta „Jačanje kapaciteta za uspostavu NIPP-a“

  • Slika /slike/ESF_vijesti/NIPP/30_radionica/DSC_0363_smanjeno.JPG
  • Slika Print screen zamjenika glavnog ravnatelja g. Antonia Šustića za vrijeme virtualnog sastanka.
  • Slika Načelnica Sektora za IPP mr. sc. Ljerka Marić drži edukaciju.
  • Slika Mr. sc. Tanja Rodin drži edukaciju na virtualnoj radionici.
  • Slika Kolege iz Sektora za IPP tijekom držanja virtualne radionice.
  • Slika Pitni dijagram o zadovoljstvu korisnika on line radionice. Većina je izrazila zadovoljstvo.
  • Slika Pitni dijagram na pitanje Koristite li Geoportal NIPP-a u svom radu? 66,7 % potvrdno odgovorilo.
  • Slika Pitni dijagram i pitanje Koja ja struktura 30. NIPP radionice? 45 % su gradovi.

Treći ciklus NIPP radionica pod zajedničkim nazivom “Uključenje jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u Nacionalnu infrastrukturu prostornih podataka (NIPP)“ završen je 30. NIPP radionicom koja je održana 20. travnja 2021. godine. 

Ista je bila namijenjena predstavnicima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave kako bi se olakšao postupak uključenja JLP(R)S-ova u NIPP, a po prvi puta su sudjelovali i studenti Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu što predstavlja važan korak u daljnjoj izgradnji i razvoju NIPP-a.
 
Državna geodetska uprava (DGU) je u srpnju 2020. godine pokrenula aktivnosti uključenja jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u NIPP u cilju ispunjenja obveza definiranih Zakonom o NIPP-u (NN 56/13, 52/18, 50/20) te je u tu svrhu organizirala tri ciklusa NIPP radionica u okviru projekta „Jačanje kapaciteta za uspostavu NIPP-a“, koji je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, na kojima je ukupno sudjelovalo preko 280 predstavnika JLP(R)S.
 
Antonio Šustić, zamjenik glavnog ravnatelja DGU, otvorio je 30. NIPP radionicu, a prisutnima se zatim obratila i mr. sc. Ljerka Marić, načelnica Sektora za infrastrukturu prostornih podataka. Predstavljanje navedenog projekta, programa 30. NIPP radionice, kao i uvodno predavanje održao je mr. sc. Tomislav Ciceli, voditelj projekta „Jačanje kapaciteta za uspostavu NIPP-a“. Nakon provedenog upitnika, čiji su rezultati pokazali da je potrebno daljnje ulaganje kako bi se ostvarili neki od glavnih ciljeva NIPP-a kao što su dostupnost prostornih podataka tijela javne vlasti i široka uporaba proizvoda NIPP-a (Geoportal NIPP-a, preglednik GeoHrvatska), uslijedila su predavanja koja su održale mr. sc. Tanja Rodin i dr. sc. Iva Gašparović.
 
Državna geodetska uprava priprema i dodatne, tematske radionice koje će biti usmjerene na praktičan rad predstavnika JLP(R)S s metapodacima izvora prostornih podataka iz njihove nadležnosti.Pisane vijesti