Twinning projekt u Moldovi predstavljen Nacionalnim kontakt točkama iz država članica Europske Unije i država korisnica IPA i ENI programa

  • Slika /slike/Vijesti/Twinning/2024/Twinning1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Zagrebu je 28. i 29. svibnja 2024. godine održan godišnji sastanak Nacionalnih kontakt točaka za Twinning i TAIEX instrumente.

Sastanak je organizirala Služba za prijenos znanja Ministarstva vanjskih i europskih poslova u partnerstvu s Glavnom upravom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Europske komisije (DG NEAR EK) kao nastavak bliske suradnje u koordinaciji Twinning i TAIEX instrumenata i uspješnog desetogodišnjeg sudjelovanja institucija iz Republike Hrvatske u njihovoj provedbi.

Na sastanku je sudjelovalo 80-tak sudionika iz država članica Europske unije i država korisnica IPA i ENI programa s ciljem razmjene prakse i iskustava i stvaranju preduvjeta za nove projekte i nova partnerstva.

Tom je prilikom, na poziv MVEP-a, tajnica Kabineta glavnog ravnatelja, mr. sc. Sanja Zekušić predstavila Twinning projekt „Poboljšanje usluga prostornih podataka u Republici Moldovi u skladu s EU standardima“ koji je Državna geodetska uprava provela u suradnji s geodetskim upravama iz Poljske i Nizozemske, kao i sa Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje projekta EU i Geodetskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.

Poziv MVEP-a još je jedno priznanje Državnoj geodetskoj upravi i njenim partnerima na iznimno uspješno završenom projektu koji je dvije godine za redom od strane Delegacije Europske unije u Republici Moldovi proglašen najboljim twinning projektom.

Vezane vijesti: 

Državna geodetska uprava uspješno provela twinning projekt u Republici Moldovi

Sudjelovanje twinning projekta na obilježavanju Dana Europe

Međunarodni konzorcij koji vodi Državna geodetska uprava započeo s provedbom Twinning projekta u Republici Moldovi

Međunarodni tim koji vodi Državna geodetska uprava odabran za provedbu Twinning projekta u Republici Moldovi



Pisane vijesti